mandag 13. april 2015

COLLOGRAFI


Hei :)

Nå har vi startet med en ny trykke metode i trykk og foto. Denne teknikken er i mine øyne ganske lik de andre metodene vi har brukt, bortsett fra at vi bruker andre ting. Denne teknikken kan også brukes i dyptrykk og høytrykk.

I denne teknikken bruker vi papplate. Denne platen tar vi og lakker for å isolere mot vann. Så kan vi ta forskjellige ting og lime på. Her kan man ta tøystoffer, tråder, ting fra naturen osv. Her skal man bare lage det man vil skal komme på trykk, altså det motivet man vil ha. Det er viktig at det man limer på stikker litt ut av platen slik at det synes gjennom aluminiumen som man skal ta på - som er neste stepp. Da tar man å bruker spraylim på både platen og aluminiumen slik at aluminiumen skal sitte. Så tar man og lakker over der igjen. så er det bare å starte og ta på farger, og så trykke det.

 Her gjør vi som på andre trykke måte og tar på farge.

Så er det viktig at vi tørker av litt av fargen, slik at det ikke blir for mye på arket vi trykker det på. Det er lett at fargene på trykket blir utrolig sterke, og det er ikke så fint. Her kan man bare bruke en gammel tøyfille. 



 Her ser man mine trykk. På hvertfall to av trykkene har jeg ikke fått av nok farge, så de er veldig sterke. Men man lærer mens man jobber. Nå er neste steg å ta på passpartout!



- Ingeborg Øien





1 kommentar: