mandag 19. januar 2015

PORTRETT TRYKKING

Hei igjen!

I de siste øktene i trykk og foto har vi jobbet med portrett trykking, altså vi har trykket bilder av oss selv. Måten vi gjør det på skal jeg gå igjennom steg for steg!

Utstyret og ting vi bruker er:
- plexiglass
- redskap som er spist. (passer, gammelt tannlege utstyr osv)
- trykkfarge
- pensel
- tarlatan
- avispapir eller vanligpapir



 Det vi må starte med er å finne et bilde av oss selv som vi kan bruke. Her er det lurest å ta et bilde som er litt fra siden fordi da blir det mye lettere å ripe inn nesen. Når det gjelder håret så er det også lurt å dra masse streker, men passe på at man drar fra toppen og helt ned til bunnen. på denne måten ser håret mye mer fyldig ut og mer "livlig". Men dette er så klart smak og behag!



Etter vi har ripet ned i plexiglasset med den skarpe gjenstanden er det bare å starte å ta på trykkfarge. Det er også sånn at man kan ripe litt mer etter at man har tatt å trykket et par ganger om det er sånn at man ser noe mangler eller ser at det er noe man vil endre på. 

Da bruker vi pensel i 1. omgang til å ta på trykk fargen. Her bruker vi en ganske stiv børste slik at fargen kommer godt ned i ripene. Sirkelbevegelser kan også være en fin metode.

Etter penselen kan vi gå over med fingrene for å "masere" fargen mer inn i ripene, men dette er ikke nødvendig. 


 Så går vi over med avispapir for å tørke av fargen. dette gjør vi for hvis vi ikke gjør det blir hele trykket svart. Så bruker vi en tarlatan bit for å tørke av enda litt til. Når vi har kommet så langt så er det fult mulig å legge til skygger i ansiktet osv, hvis man vil ha det litt mørkere ved nesen, kinnbein osv.




Så gjør vi det på den samme måten som da vi har trykket ellers. 



Her er mine ferdige resultater. Ble sånn passe fornøyd med de, men syntes ikke selv at de ligner på meg. Men det siste jeg har igjen nå er å lage passpartout rundt 1 av trykkene.



- Ingeborg Øien




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar